ŞİFA YANIBAŞIMDA E-TWİNNİNG

20.04.2022 532

Okulumuz yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Ali Rıza Tunay'ın 6 öğrenci ile birlikte yürüttüğü "Şifa Yanı Başımda" E-twinning projesi başlamıştır.  E-Twinning projemiz İstanbul Büyükçekmece Münevver Kemal Özver MTAL, İzmir Çeşme MTAL, Özel Silivri Türam MTAL, Yüksel İlhan Alanyalı ÇPL ortakları ile yürütülmektedir. Projemiz, Covid sürecinde yalnızlaşan yaşlılarımızla beraber, sağlıklı yaşamı desteklemek için okulumuzda ve evimizde şifalı bitkileri tanımayı, yetiştirmeyi ve tüketmeyi amaçlamaktadır. Seçilmiş olan bitkilerin hangi hastalıklara iyi geldiğini, kimlerin dikkatli kullanması gerektiğini ve nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenmeyi hedeflemektedir.

Saksıda veya okul bahçesinde yetiştirilen 6 bitki (Itır, Kekik, Nane, Biberiye, Lavanta ve Ekinezya) ile ilgili yetiştirilmesi, bir canlının sorumluluğunu üstlenmenin psikolojik etkilerini ve şifa oldukları hastalıkları disiplinler arası yaklaşımla deneyimlemeleri, iş birlikçi olmaları ve bu deneyim sürecinde aile büyükleri ile etkileşimde kalmaları istenmektedir. Proje sürecinde bitkilerin gelişimi 2 hatfada gözlemlenip paylaşılacak, bitkilerin nasıl tüketileceği deneyimlenecektir. İzmir/Alaçatı'da yapılacak olan Ot Festivaline katılarak veya şehirde yer alan tıbbi aromatik bitkiler bahçesinde yapacağı geziyle sonlandırılacaktır.