Okulumuzun İmkanları

Okulumuzun İmkanları

20.04.2022 1704

 

Okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılında kademeli olarak PROJE OKULU olmuştur.  Proje kapsamında Adalı Otelcilik ile protokol imzaladığımız için bu grubun bünyesindeki otellerde staj eğitimini yürütmekteyiz. 

 

Okulumuzda Yiyecek-İçecek Hizmetleri ile Konaklama-Seyahat Hizmetleri olarak iki alan bulunur.

 Bu alanlarda önce ortak dersleri, 10. Sınıfta mutfak-servis-ön büro dallarından birini seçerek bu dalda eğitim görürsünüz. Türk Mutfağı yemekleri, yemek gruplarının servisi, içecek servisi, temel hamur teknikleri, rezervasyon ve ön büro, aşçılık gibi keyifli geçecek uygulama dersleri alırsınız.

Aynı zamanda okulumuzdan mezun olduğunuzda 3 farklı yabancı dil öğrenmiş olursunuz. 9. Sınıfta yoğunlaştırılmış (haftada 20 saat) İngilizce eğitimi, 10. Sınıfta İngilizce ve Rusça eğitimi, 11. Sınıfta ise İngilizce, Ruşça ve Almanca olmak üzere üç yabancı dil eğitimini zorunlu olarak alırsınız.

10. sınıftan sonra iki sene süresince Nisan-Ekim ayları arasında işletmelerde meslek eğitimi kapsamında staj yapma zorunluluğunuz vardır. Okuldaki başarı durumunuza göre bu eğitiminizi Bodrum-Antalya gibi illerdeki otellerde mutfak, servis, ön büro, kat hizmetleri gibi departmanlarda yada Samsun'da yer alan otel-cafe-restaurant gibi işletmelerde belirtilen alanlarda tamamlarsınız. Bu eğitimleriniz sırasında hem keyifli vakit geçirir, hem de stajyer maaşınızı alırsınız (2022 yılı stajyer maaşı: 2,551 TL olarak belirlenmiştir).

Okulumuz mezun öğrencilerine %100 istihdam imkanı sunmaktadır. Almanya, İngiltere, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai) gibi ülkelerde çalışma imkanı yakalayan mezunlarımız bulunmaktadır.

Aynı zamanda yaptığımız projelerle Almanya, İtalya ve Belçika'da staj yapma imkanı sunmaktayız.

KISACASI, okulumuzu tercih etmeniz halinde keyifle geçireceğiniz dört yıllık hayatınızı, maaşla taçlandırır, sunulan imkanlar sayesinde yurtdışı ve il dışında yaşam deneyimi kazanabilirsiniz.