Okulumuz MEB Gastronomi Festivali ve Yöresel Yemek Yarışmasına ev sahipliği yaptı. Festival bu yıl ilk defa Türkiye genelinde yedi farklı bölgede, her bölgeden seçilen dört koordinatör ilde yürütülmeye başlanmıştır. Toplamda 28 koordinatör ilde yapılan yarışmamıza Türkiye’nin 81 ilinden katılım sağlandı.
Samsun Karadeniz bölgesinin 3. Koordinatörü olup, ilk iki bölge yarışması Bolu ve Kastamonu’da tamamlanmıştır. Yarışmamızdan sonra Rize’de yapılacak olan dördüncü bölge yarışması ile KARADENİZ bölgesi tamamlanacaktır.
4 Mayıs 2024’te İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Finalinde 28 koordinatör ilde belirlenen birinciler yarışacaktır.
Okulumuzun ev sahipliği yaptığı bugünkü yarışmamız ise Karadeniz bölgesi 3. bölge yarışması olup, bugün burada Samsun, Giresun, Amasya, Ordu ve Tokat olmak üzere beş ilimizden gelen ekiplerimiz yarıştı.
36 okulun katıldığı yarışmamız, 3 oturumda gerçekleştirildi. Öğrencilerimize ürünlerini hazırlayabilmeleri için 90 dakika süre tanındı. Bu süre sonunda öğrencilerin yöresel bir çorba, bir ana yemek ve bir tatlı tabağı çıkarmaları istendi. En önemli kriterin lezzet ve yöresellik olarak ön plan çıktığı yarışmamızda ürünler, jüri üyelerimiz tarafından titizlikle değerlendirildi ve il üçe giren okullarımızı belirledi.
Atakum Kaymakamımız Sayın Kemal YILDIZ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat AĞAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet İrfan ÇELİK'in katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren okullarımıza ödülleri verildi.
Üçüncülük Ödülüne Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İkincilik Ödülüne Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Birincilik Ödülüne Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi layık görüldü.
Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yöresel Yemek Yarışması Genel Koordinatörü Sayın Barış ONDAŞ'a, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri öğretmenimiz Sayın Ali Rıza TUNAY'a, yarışmanın yürütülmesinde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.