TARİHÇEMİZ

01.12.2016 8907

Okulumuzun Eski Binası- (Sosyal Bilimler Lisesi)

ESKİ KIZ MUALLİM MEKTEBİ-ESKİ DUMLUPINAR İLKOKULU

Osmanlı İmparatorlugu´nun son yıllarında Kız Muallim Mektebi olarak hizmet veren, daha sonra ise ortaya çıkan I. Dünya Harbi şartları içerisinde, eski önemini kaybetmesi üzerine, 1915 yılında Dumlupınar İlkokulu olarak eğitim-öğretime katkı sağlayan bu okul, şehrimiz Kale Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunmaktadir.Şimdiye kadar 10 bin civarında öğrenci mezun etmiştir.

CUMHURİYET İLKOKULU

Okul binası, Milli Mücadele´den önce, bilinmeyen bir tarihte Rumlar tarafından, bugün yerinde Namık Kemal Lisesi ve Merkez Ortaokulu ile 23 Nisan İlkogretim Okulu´nun bulunduğu alana kurulu, resmi Fransiz R.Vodola nin Samsoun adlı eserinde yazıldıgı üzere kiliseye bağlı olarak yaptırılmıştır. Milli Mücadele´den sonra, tapusuz olarak Rum Gunnukyon Harikagadan 11.08.1931 tarihinde Maliye´ye kalmış ve Askeri Hastane olarak kullanılmıştır. Maliyeden özel idareye devredilmiş, o tarihten sonra da Cumhuriyet İlkokulu olarak kullanılmıştır. Okul binasının doğu kısmındaki büyük dershane depremde yıkıldıgından, 1959 yılında binaya bitişik olarak yeniden yapılmıstır. 1994-95 ders yılında ise Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak hizmete açılmıstır.

1994 YILI Samsun Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

1994-1995 Eğitim ve Öğretim yılında tarih, turizm ile birleşti. Her iki bina da Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. 1994 yılından bu güne kadar okulumuzdan 294 öğrenci mezun olmustur.

Okulumuz Atakum-İncesu´daki oteli ve havuzu bulunan yeni binasına 2003 yılında taşınmıştır.Haritadan inceleneceği gibi Samsun- Sinop istikametinde merkeze 17 km mesafededir.Ana yola 100 m denize 300 m mesafede ormana bakan tarafında yer almaktadır.Uygulama oteli ve havuzu yaz aylarında daha aktif olarak hizmet vermektedir.Yüzme havuzumuz yarı olimpiktir.

20-04-2022